Unanimitat pel Codi Deontològic del Disseny

El primer Codi Deontològic del Disseny d’Espanya ha estat presentat a Sòria durant la celebració de l’Assemblea General de la Xarxa Espanyola d’Associacions de Disseny (READ) i la 9a Trobada Nacional d’Associacions de Disseny (ENAD), on va ser aprovat per unanimitat.

Aquest projecte neix al grup de treball ‘Bonas Pràctiques’ liderat pel dissenyador, docent i filòsof Toni Mañach, amb aportacions de tots els membres de READ (formada per 12 associacions que representen 806 professionals del disseny a Espanya), la implicació de professionals, actors externs i on també hi ha participat l’ADP.

Una eina que unifica i exalça els valors dels i les professionals del disseny, amb aplicació immediata als processos de treball.
Tota una fita degut a la importància que la professió tingui un codi ètic.

Va tenir un primer germen el 2017 amb la creació del “Decàleg ètic per a la pràctica del disseny“.

El Codi Deontològic del Disseny parteix d’un procés d’anàlisi prèvia de 24 codis deontològics d’associacions de tot el món, estudiant-ne les estructures, les normes i els valors.
El resultat que es publicarà aviat consta de 5 capítols i 52 articles.

“El Codi Deontològic no és el final de res, sinó un inici. El següent pas és convertir-lo en una eina educativa i pedagògica perquè els estudiants aprenguin, abans de tenir experiència professional, tot el que es poden trobar al carrer. Això és el que volem, és un principi, un camí no estàtic que cal anar renovant”.
Toni Mañach

Més info a: designread.es

___
Ja pots consultar el Código Deontológico del Diseño .

un comentari

Comments are closed.