Presentació estudi: Reflexió estratègica del sector de serveis de disseny

Ahir es van presentar els primers resultats de l’estudi “Reflexió estratègica del sector de serveis de disseny” a Catalunya, realitzat per BCD i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. L’objectiu és aconseguir un retrat real del sector, descriure la seva cadena de valor i establir el seu pes en l’economia catalana en el marc de les indústries culturals i creatives.

Han participat al voltant de 300 empreses que ofereixen serveis de disseny omplint un formulari, es van fer entrevistes en profunditat a 30 estudis representatius de tots els àmbits de la professió i dos sessions de treball amb les associacions i col·legis professionals.

L’Estudi comptat amb la col·laboració d’estudis i professionals del sector, les associacions i col·legis professionals de Catalunya: el Col·legi Oficial de Disseny Gràfic de Catalunya, el Col·legi Oficial de Dissenyadors d’Interiors i Decoradors de Catalunya, l’ADG-FAD, l’ADI-FAD, l’ARQUIN-FAD, MODA-FAD, el GIDI Associació de Disseny a Girona i l’ADP Associació de Dissenyadors Professionals.

Els resultats d’aquest nou mapatge serviran per identificar estratègies que contribueixin a impulsar i millorar la visibilitat i la internacionalització del sector, per incorporar les empreses en les principals línies de suport i de finançament, així com per consensuar accions de dinamització entre tots els agents, públics i privats.

Es van presentar les conclusions de l’anàlisi qualitativa de les oportunitats, fortaleses, febleses i amenaces, juntament amb el resultat d’un procés exhaustiu de quantificació del sector, que es faran públiques pròximament.
Us informarem puntualment de les dades concretes i les accions que es duguin a terme.