Presentació del llibre “Barcelona. Publicitat i ephemera”

El pròxim dimarts 15 de març a les 19h, el Centre de Documentació del Museu del Disseny de Barcelona acull la presentació del llibre Barcelona. Publicitat i ephemera, de Víctor Oliva i Oriol Oliva, editat per l’Ajuntament de Barcelona.

L’acte comptarà amb la presència dels autors, Víctor i Oriol Oliva; el crític d’art Daniel Giralt-Miracle; el dissenyador gràfic Jordi Duró; el director del Museu d’Història de la Ciutat, Joan Roca i la directora del Museu del Disseny, Pilar Vélez.

El llibre fa un repàs a la història de la societat barcelonina des de l’any 1850 fins al 1950 a través de l’anàlisi de 2.000 obres representatives dels productes més marginals de la publicitat i la creació gràfica, el que abans s’anomenaven petits impresos i ara coneixem com a ephemera. Aquest terme fa referència al material imprès que té un destí efímer, com són les etiquetes de productes, felicitacions o recordatoris de tot tipus, calendaris o cartells, tot i que aquests últims són els més apreciats en el mercat de l’art.

Víctor Oliva, gran coneixedor de la cultura visual del nostre país, aporta tots els seus coneixements sobre disseny gràfic a aquesta obra. Apassionat de tot allò que es pot considerar efímer i que, normalment, acabem llençant a les escombraries, durant 20 anys ha anat col·leccionant productes d’aquest tipus que, amb l’ajuda d’Oriol Oliva, va desgranant en aquest llibre, on també hi ha peces d’altres col·leccions.


Més informació a: www.museudeldisseny.cat