Memòria oral del Disseny a Barcelona

Durant els darrers tres anys, el Museu del Disseny a través del seu Centre de Documentació, ha realitzat les primeres entrevistes recollint la memòria viva de dissenyadors, fabricants, editors i distribuïdors d’algunes de les peces més rellevants del disseny industrial a Catalunya, en un procés que tot just ara comença a prendre forma.

La presentació del projecte “Objectes enllaçats” va fer-se al Museu del Disseny de Barcelona i en streaming el passar 11 de juny dins de l’agenda d’activitats de la Barcelona Design Week de 2021. A l’esdeveniment va assistir en representació de l’ADP el nostre vice-president Pep Navarro.

Es va fer també la projecció d’una peça documental elaborada a partir de les entrevistes realitzades al dissenyador André Ricard, soci honorífic de l’ADP, en relació amb el projecte “Objectes enllaçats” que es publicarà properament.

Objectes Enllaçats és un projecte obert i participatiu que s’endinsa en la història del nostre disseny de producte més significatiu i rellevant, començant als anys trenta del segle XX. A través del recull de documents originals i testimonis orals, es podrà descobrir el relat darrere dels objectes més icònics de la mà dels seus creadors i creadores, així com el seu cicle de vida, amb l’objectiu de facilitar-ne el coneixement i crear-ne un arxiu ampli i detallat.
Una plataforma en creixement, oberta a la participació dels visitants i que reuneix els protagonistes del disseny de les nostres vides.

___

Podeu veure la presentació del projecte i el documental a YouTube

Accés a Objectes enllaçats (properament en línia)