Lliurament dels Premis Catalunya d’Ecodisseny 2015

Com ja vàrem anunciar, ahir es va celebrar al Saló del Tinell de Barcelona el lliurament dels Premis Catalunya d’Ecodisseny 2015 on l’ADP va ser convidat convidat com a membres del jurat.

L’acte va ser tot un èxit de convocatòria i vàrem poder gaudir també d’una exposició dels premiats.

 

Amés d’un grapat de mencions, els premiats son:

 

PER A LA CATEGORIA A: PRODUCTE Premi: “COOL”,

presentat per SIMON
Per oferir un excel·lent rendiment lumínic i màxim confort visual, i  integrar conceptes d’economia circular com ara l’allargament de la vida útil i la preparació per al desmuntatge, en un producte que destaca per la simplicitat de les seves formes i el seu disseny compacte.

 

PER A LA CATEGORIA B: PRODUCTE EN DESENVOLUPAMENT
Premi 1: “CADIRA BIENNALE”

presentat per FIGUERAS INTERNATIONAL SEATING AMB COL·LABORACIÓ DE JOSEP FERRANDO BRAMONA
Per ser una cadira molt atractiva, icònica i poètica, de formes simples, monomaterial, (fabricada íntegrament amb fusta certificada d’origen controlat), modular, reciclable, de disseny fractal amb geometries aparentment simples aconseguides gràcies a un gran esforç de disseny amb eines avançades.

Premi 2: “ANTIVOLABOSSA”

presentat per URBASER, ESTUDI SALVA FÀBREGAS I XARXA AMBIENTAL
Per aportar una solució a un problema especialment rellevant al Mediterrani com és l’acumulació de brossa al mar (“marine litter”), amb una idea enginyosa, aparentment simple però que amaga un elaborat i rigorós esforç de recerca i anàlisi, i que a més utilitza com a matèria primera un residu propi del sector.

 

PER A LA CATEGORIA D: DISSENY JOVE
Premi: “INVENTO – DISSENY D’UN MINI AEROGENERADOR”,

presentat per ANDREA ARTERO, ALBERT BERCERO I JOEL PLANA de l’ESCOLA POLITÈCNICA SUPERIOR D’ENGINYERIA DE VILANOVA I LA GELTRÚ (UNIVERSITAT POLITÈCNICA DE CATALUNYA)
Per la seva innovació en el sector de les energies renovables amb un element de fàcil integració en els edificis, obrint el camí per a una generació descentralitzada i de consum directe per l’usuari final.

 

PER A LA CATEGORIA E: DISSENY EURO-MEDITERRANI
Premi: “PEP LEMON”,

presentat per LEMON FACTORY S.L. AMB LA COL·LABORACIÓ DE LA FUNDACIÓ AMADIP.ESMENT,  AGROILLA, LA PADUANA I  COMERCIAL BORDOY, de MALLORCA (ESPANYA)
Per donar resposta a un problema ambiental de màxima actualitat i prioritat com és el malbaratament alimentar i donar una cadena de valor a un producte que no tenia valor en el mercat; pel compromís social de l’estratègia, per crear sinèrgies entre entitats locals de les illes, per la seva replicabilitat a la zona mediterrània i per la seva bona presentació i comunicació.

 

Enhorabona a tots els guardonats!

Més informació