Resum de la 5ena Fira del Moble de Saragossa

Fa uns dies va tenir lloc la 5ª Feria del Mueble de Zaragoza, Manuel Martínez Espuny, membre de la Junta Directiva de l’ADP, va ser-hi i ens porta un resum amb una selecció de les novetats en imatges.

Si podem dir quelcom de la 5 èna edició de la Fira bianual del Moble de Saragossa celebrada del 20 al 23 d’aquest mes de gener es optimisme. Optimisme per la gran afluència tant de visitants majoritàriament nacionals com d’expositors que presentaven les seves novetats (rondaven els 6 centenars de fabricants !!) i també de la xifra de negoci efectuada “in situ” i a l’alça.
No ens extranya, doncs amb uns preus d’assistir a l’event força “agradables” per els expositors i d’accés gratuït pels visitants professionals l’alegria va tornar al sector del moble nacional i amb expectatives de ara ja no marxar.

Érem els que érem i s’en van trobar a faltar dels de tota la vida i que ja no hi son, però clar, el sector no s’atura i amb renovades esperances ara afronta amb èxit un 2016 que de ben segur serà de brots verds. Amb un estil i producte força comercial d’un gust molt “nostre”, la fira destil·la heterogeneïtat i tant es pot trobar gènere juvenil (per cert, molt innovador i actual made in Catalunya Sud) com mobiliari de saló i dormitori matrimoni (amb un continuat “dia de la marmota”) o el omnipresent, i mes a l’Aragó, sector del “descans” que avorreix la fira solemnement.

Respecte el sector de tapisseria (sofàs s’entèn), poca novetat exceptuant alguna firma Portuguesa o Valenciana que trenca línies i es passa a la forma orgànica o vintage. Hi ha el comentari recurrent i massiu que el negoci del sector ara passa per la tapisseria i el descans doncs l’hedonisme de la societat “arrecia” i ja no es guarden les vaixelles i l’aixovar. També la tele ja va penjada !! Uff primer el llit i el sofà. Per això hi havia tanta superfície expositiva dedicada a el “panxing”.

L’estil “Vintage” inunda el petit objecte i l’estil auxiliar / llum etc.. Sobta també veure representació d’ateliers i fabricants tèxtils de gran nivell com Yutes, una firma catalana al món que supera els estàndards de gust i qualitat tèxtil.

Be, en resum, una fira que congrega la zona nord-est, nord i centre del la pell de brau i que a passes agegantades pren territori a la ara multisectorial fira de l’Habitat de València. Prenguin nota senyors que el preu, i amb els temps que encara corren sí importa. Sort al showroom del Moble 2016 de fira de Barcelona i a treballar per fer-se un lloc gran entre les fires nacionals del moble.


espunydesign,
enviat especial de l’ADP Associació de Dissenyadors Professionals