Exposició POLSTER

L’exposició ‘Polster. El pols del cartell de carrer’, comissariada per David Torrents i Marc Martí, reflexiona sobre la situació del cartell a la nostra ciutat, que està canviant d’estatus, i lluny de dir adéu reviu una nova època explorant nous territoris allunyats del caràcter pròpiament urbà.

Proposa un diàleg entre els cartells que habitualment es troben penjats a les columnes anunciadores (més conegudes com pirulís) de la ciutat, enfront aquells altres que mai han estat creats per ocupar l’espai urbà. 25 dissenyadors i estudis de disseny han cedit cartells realitzats recentment per a aquesta mostra. Els dissenyadors convidats són: Andrés Requena, Andreu Balius, Atipus, Atlas, Bendita Glòria, Bildi Grafiks, Bisgràfic, Carles Murillo, David Ricart, Duró, Forma&Co, Goñi Studio, Hey Studio, Ibán Ramón, Jordi Rins, Juan Cardosa, Ladyssenyadora, Lo Siento, Marta Cerdà, Mot, Mucho, Opisso Studio, Pep Carrió, Run i Toormix.

L’exposició canviarà cada setmana perquè l’empresa Marc Martí penjarà nous cartells en un mur de 4 metres instal·lat al Disseny Hub Barcelona de la mateixa manera que aquesta empresa ho fa des de fa més de 40 anys als pirulís de la ciutat. En aquest mur es plantejarà una relació gens habitual que no es dóna a la realitat, hi conviuran per una banda els cartells de carrer i per l’altra el cartell de galeria.

Dues maneres d’entendre aquest format en un mateix espai. El cartell de carrer és cridaner, amb finalitats més informatives i segurament més comercial. En canvi el de galeria és metafòric, introvertit i amb un codi menys popular, que espera ser desxifrat per un lector especialitzat. Aquest últim ja no cerca la venda de cap producte o esdeveniment i en canvi sovint té un discurs de caràcter social, polític o cultural.

L’exposició es va inaugurar ahir, i romandrà oberta fins el 28 d’agost de 2016, de dimarts a diumenge de 10 a 20:30h i dilluns de 16 a 20:30h.
L’Accés és lliure i està al Vestíbul Planta B del Disseny Hub Barcelona.

Més info a: Dissenyhub