Carta de dimissió del president de l’ADP

Benvolgut/da company/a,

El passat 19 de maig de 2015 va ser escollida l’actual Junta Directiva de l’ADP, formada per un equip ple d’entusiasme i energia. Han passat quasi dos anys i han passat moltes coses.

Com a president li he dedicat moltes hores i he treballat molt i molt dur per l’ADP. En aquesta carta no puc llistar totes les coses que hem fet, però potser sí les més destacades:

Hem renovat la web i incorporat un espai per a cada membre, publiquem novetats regularment a la web i a les xarxes socials. Hem signat acords de col·laboració, organitzat diversos esdeveniments, jornades, tallers,… També hem netejat els comptes de l’Associació, reduït força despeses i aconseguit acords econòmics favorables per a l’ADP i els seus membres. Hem assistit a infinitat de reunions i jornades amb entitats, institucions, administració i empreses. Vam virtualitzar tot el que podíem, des de la gestió de projectes fins a les reunions de Junta, però realment ha estat dur, perquè fins avui no comptem amb cap mena de suport, ni institucional, ni administratiu.

Com comentava ha estat molt intens, perquè l’ADP necessitava posar-se al dia, i, com sabeu, era qüestió de renovar-se o morir. De fet, pel camí, ens van deixar tres vocals de la Junta Directiva, però vàrem aconseguir implicar dos de nous. A la darrera Assemblea General Extraordinària, a finals de l’any passat, vàrem decidir sortir del Club d’Empreses del BCD i també fer un canvi de quotes (el que ens permetrà certa llibertat econòmica que no tenim). La primera ja és efectiva des de primers d’any i la segona encara no s’ha implementat. També es va explicar la intenció d’incorporar una figura de gestor, que, al ser remunerada, permetrà a la Junta Directiva derivar tasques, gestions o projectes, i, en definitiva, ser més operativa/efectiva i de més valor pels membres.
Aquesta persona ja està en camí, confio que aviat estigui treballant per a l’ADP i els seus membres.

La tasca de dur endavant l’Associació requereix la implicació d’un equip amb ganes, entusiasme i dedicació, i malgrat la bona predisposició dels membres de la Junta Directiva, molt sovint fallava alguna de les tres. Així que, tot i intentar-ho: motivant, suplint o ajornant tasques, a la passada reunió de Junta Directiva del dia 13 de febrer d’enguany vaig presentar la meva dimissió com a president de l’ADP.

Penso que ha arribat el moment de donar el relleu al pròxim mandat, i quasi per normativa d’estatuts (Article 24.8: les eleccions per al equip de govern es faran cada dos anys, promovent la substitució de la meitat dels càrrecs cada vegada.). Em sembla que ara a la Junta ho tindran més fàcil i de ben segur que en aquesta segona etapa podran engrescar molt més als membres, al col·lectiu i a la professió. Sé que ja tenen nous plans per l’ADP.

Romandré a la Junta Directiva durant un mes, des del dia d’avui, per treballar i fer el relleu de Presidència amb el mateix entusiasme que el primer dia.

Gràcies per la vostra confiança, resto a la vostra disposició.

Barcelona, a 21 de febrer de 2017
El president de l’ADP,

Abel de Benito
abeldb@abeldb.com


Descarregar carta (PDF)